Hoe maak ik een e-mail adres aan?

In dit artikel leggen we je uit hoe je, in drie stappen, een e-mail adres aanmaakt op jouw webserver. We gaan er vanuit dat je al bent ingelogd in DirectAdmin. De inlog gegevens voor DirectAdmin heb je bij de activatie van jouw webserver al van ons ontvangen.

Stap 1 – Ga naar de e-mail account instellingen

Klik onder E-mail beheer op POP3 / IMAP e-mail accounts

Stap 2 – Kies ervoor een nieuw e-mail adres aan te maken

Klik op Nieuw mailaccount

Stap 3 – Vul het formulier in

Vul nu het formulier in. Gebruikersnaam is het deel voor het @ symbool. Bedenk je dat hoofdlettergebruik niet relevant is in een gebruikersnaam. Je mag letters, cijfers en de volgende symbolen gebruiken: .-

Wanneer je achter wachtwoord op de knop ‘Willekeurig’ klikt, krijg je het wachtwoord te zien na het invullen van het formulier. Dit wachtwoord is altijd veilig, maar je mag natuurlijk zelf ook iets verzinnen.

Het E-mail quota helpt je te voorkomen dat een volle mailbox tot een disfunctionele site leidt. Immers wordt de ruimte in het pakket gedeeld tussen jouw website en jouw e-mail accounts. Standaard staat dit op 512MB. Vul je hier een 0 in, dan geef je onbeperkte ruimte weg. Dat lijkt handig, maar wanneer jouw e-mail alle beschikbare ruimte inneemt die jouw website nodig heeft, krijg je storingen. Ons advies is dus om altijd een limiet in te stellen. Wanneer gebruikers in de buurt van het limiet komen, sturen we altijd even een waarschuwing dat ze hun mailbox moeten opruimen.

Tenslotte kun je nog een limiet stellen aan het maximaal te versturen e-mails op een dag. Standaard zetten we dit op 200 als je niks invult. Dit is om te voorkomen dat jouw website en e-mail accounts op een blacklist komen mocht het gebeuren dat een e-mail adres wordt gebruikt om spam te versturen.

Klaar!

Je hebt nu een e-mail account aangemaakt. Details over servers, poorten, webmail etc. staan allemaal in de mail waarin ook jouw DirectAdmin gegevens staan. Kort gezegd komt het op het volgende neer;

Om te verbinden met jouw mailserver, gebruik je onderstaande instellingen.

IMAP Server: mail.jouwwebsite.nl  – Poort 993 – SSL beveiliging
SMTP Server: mail.jouwwebsite.nl – Poort 465 – SSL beveiliging
Webmail: https://www.jouwwebsite.nl/webmail

De gebruikersnaam is altijd het hele e-mail adres.

Let op; Het kan tot 15 minuten duren voor een e-mail adres ook echt werkt.